Teknik

Verden skriger på styring af digital identitet

Verden skriger på styring af digital identitet.

I begyndelsen af januar smed Twitter, Facebook og YouTube den daværende amerikanske præsident Donald Trump ud, da de vurderede, at han opildnede til vold og optøjer i forbindelse med kongressens godkendelse af valget, som Joe Biden vandt. Eller som Trump udlagde det: Stjal. Trumps fanatiske fans fandt imidlertid hurtigt et nyt forum. Hvad kan vi lære af det?

Millioner af amerikanske brugere oprettede i protest over bandlysningen af præsidenten konti på andre sociale medier som Parler og MeWe, der (angiveligt) ikke tracker kunder i samme omfang som de mest kendte og brugte.

Det forlød siden, at stormen på kongressen var koordineret på Parler, og mediet blev derfor boykottet af Apple og Google, der fjernede app’en fra deres app stores, og af Amazon Web Services, der hidtil havde hostet netværket.

I skrivende stund er Parler stadig offline. Men de sociale medier er eftertrykkeligt disrupted. Facebook har fået en tiltrængt kæberyster. Måske er det omsider knockout. Eller om ikke andet: et wake up call. Indledningen til en ny digital æra.

Min pointe er ikke, at Trumps tilhængere – heriblandt højreekstremister, konspirationsteoretikere og banale bøller – er efterfølgelsesværdige digitale frihedskæmpere. Men måske er de forløbere for en bred, folkelig opstand. Ikke mod parnasset, eliten, socialliberalismen og demokratiet – men mod overvågning og censur.

Oprøret mod overvågning ulmer i alle lejre.

Flere og flere internetbrugere vil være anonyme; de vil have styr på deres data og digitale identitet. Og det er dét, de nye sociale medieplatforme tilbyder: anonymitet og kontrol.

Det er revolutionerende. Eller – sådan virker det i hvert fald, fordi vi hurtigt har vænnet os til, at vi overvåges og manipuleres, hvor end vi bevæger os hen på nettet.

De fleste af os har mere eller mindre modvilligt solgt vores sjæl for social mammon.

Men det er ikke en naturlov, at vi holder os orienterede og holder kontakten via Facebook. Der findes alternativer. Også til de ovenfor nævnte såkaldte frie og uafhængige sociale medier.

Det er ikke svært at stille nye, reelt progressive alternativer til rådighed. Teknologien findes. Behovet er der.

Spørgsmålet er, hvem der kommer først og får flest brugere?

Jeg gætter på, at det bliver dem, der fatter, at brugerne vil have kontrollen over deres data tilbage. Og finder en bæredygtig forretningsmodel, der indfrier den forventning.

Anonyme shoppere er de nye hipstere - og snart mainstream

For de fleste er det komplet umuligt at overskue, hvor meget giganterne ved om os – og hvem de deler denne viden med. Mange har været foruroligede og kritiske, men har kapituleret.

Fordi vi er blevet bildt ind, at der ikke er et alternativ. Med mindre man vil sidde ensom og afkoblet fra verden i sit kedelige, kolde coronakontor.

Men et oprør er på vej. Og det er ikke kun hos Trump og hans tilhængere, det ulmer.

Verden skriger på styring af identitet.

Og den trend, vi ser på nye sociale medier, der i højere grad giver kontrollen over data tilbage til brugerne, kommer vi i høj grad også til at se på andre platforme. Fx webshops.

Hvis du vil være med på noderne, må du støtte dine brugere og kunder i at styre deres egen digitale identitet. Derfor har vi bygget dikitale.

Til dig og dine kunder. Det er et valideret ID, som blandt andet kan bruges til sikker shopping, der er præcis så anonym – eller customized – som brugeren ønsker.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

My image caption